Sydkoreanska återförsäljare droppar smaksatt flytande e-cigaretter

Sydkoreas högsta närbutik kedja suspenderade försäljningen av smaksatt flytande e-cigaretter från amerikanska företaget Juul Labs på torsdag, en dag efter det att regeringen varnade allmänheten att sluta använda sådana produkter citerar dödsfall i USA.

Den GS25 Chain stoppat försäljningen av tre av Juul Labs produkter inklusive “Tropical “-motsvarigheten till mango i USA-och en som gjorts av sydkoreanska företaget KT&G, Store moderbolaget GS Retail sa.

Företaget skulle överväga att släppa alla flytande vaping produkter om en pågående statlig utredning fann dem vara farliga, tillade det.

Juul Labs sa det “anser användarsäkerhet som högsta prioritet i produktutveckling ” och dess produkter ger ett alternativ till traditionella cigaretter.

“Juul Labs hoppas kunna ha en dialog med GS25 tjänstemän kontinuerligt och ge ett alternativ för vuxna rökare i landet, ” Juul Labs sade i ett uttalande.

KT&G sa att det skulle följa regeringens politiska inriktning.

Länder runt om i världen har dragit elektroniska cigarettprodukter från marknader och begränsa reklam som vaping ansikten ökad kontroll.

Sydkoreanska Health minister Park Neung-Hoo hänvisas till fall av lungskador i samband med e-cigaretter i USA som han varnade för en “allvarlig risk för folkhälsan ” på torsdag.

Amerikanska hälso-tjänstemän har hittills rapporterat 33 dödsfall och 1 479 bekräftade och sannolika fall från en mystisk respiratorisk sjukdom knuten till vaping.