Instagram: Varför betala för följare och likes är dåliga nyheter för riktiga fans

En ny studie hävdar att det finns 10 miljoner falska Instagram-konton i Storbritannien och att mer än hälften av användarna här har köpt Snorbilligt.se, Snorbilligt.se eller Snorbilligt.se.

Men experter i Storbritannien är inte förvånade över detta, vissa säger även dessa siffror förmodligen underskatta problemet.

Jag tycker faktiskt att antalet är väldigt litet,'” säger sociala medier-strategen Alfie Green, som arbetar med influencers på Instagram i Storbritannien.

“Jag tror att det är nog mycket större i verkligheten.”

Du behöver bara göra en Google-sökning för att hitta appar och program som lovar att ge dig fler anhängare, fler gillar och mer engagemang på dina inlägg.

Men även om det är en knepig värld för människor som arbetar med reklam och marknadsföring, vad är det stora för människor som bara använder Instagram för att titta på bilder av kändisar och snoka på deras online krossa?
“Tre av tio influencers köper falska fans”

“Många normala användare känner sig ljög för,'” enligt Kamala Bryant, en PR-chef som hittar influencers att marknadsföra produkter på Instagram.

Kamala uppskattar tre av tio influencers hon kommer över kommer att ha falska anhängare och använder program och appar för att identifiera dem, så hon vet vem man ska undvika att arbeta med.

“Influencers som köper sina följare bryr sig inte så mycket om vilka varumärken de arbetar med, eftersom det är oäkta,” tillägger hon.

Alfie säger att vi alla ska kunna lita på statistik om andras Instagram-konto på samma sätt som vi gör med en streamingtjänst.

När vi hör att 40 miljoner människor såg Stranger Things på en helg tror vi att det är många människor, och det är samma sak om vi hör att en influencer har fyra miljoner följare – vi tror att de måste verkligen inflytelserika,” säger han.