Är Vaping säkrare än att röka cigaretter – 2021 Guide

den moderna lösningen för att sluta röka i form av e-cigaretter blir mer och mer populär över hela världen. Men är att våga det rätta sättet att bli av med rökvanor? Att försöka ge upp den lasten är det största beslutet du kan fatta för din hälsos goda hälsa och hälsan hos människorna omkring dig. Denna dåliga vana är orsaken till många sjukdomar och attackerar alla organ i kroppen. Du kanske vill vända dig till e-cigaretter för att underlätta avslutningen. Men är vaping verkligen den rätta lösningen för dig? Kommer det att hjälpa dig att ge upp denna last en gång för alla, eller kommer du faktiskt att ge den en ny chans? Det finns många förvirrande frågor och den största är om vaping verkligen är säkrare än att röka cigaretter.

Det finns olika former av e-cigaretter på marknaden. Det finns också märkesmodeller på marknaden, men också hemgjorda. Innehållet varierar beroende på tillverkare och vissa e-cigaretter innehåller marijuana, lite nikotin och lite smak. De senaste trenderna är e-juice som du kan lära dig mer om du klickar här.

Men låt oss komma tillbaka till saken. Om du är intresserad av att lära dig mer om vilket alternativ som är säkrare, fortsätt läsa.

Mindre skadligt, men inte säkert


Först och främst är den största skillnaden mellan e-cigaretter och traditionella cigaretter att elektroniska cigaretter inte innehåller tobak. Men tobak är bara en av många skadliga ingredienser. Dessutom finns ett stort antal skadliga kemikalier i kompositionen, som inte är godkänd av medicin och vetenskap på grund av deras cancerframkallande och andra dåliga effekter på människokroppen. Det elektroniska formuläret anses endast innehålla några av dem.

Under vaping upphettas nikotin, kemikalier och aromer för att producera en inandningsbar aerosol. Tobaksversionen anses innehålla tusentals kemikalier vars toxicitet har bevisats vetenskapligt. Å andra sidan kommer den elektroniska versionen att kräva mer vetenskapliga tester, men baserat på de tidigare anses de innehålla mycket mindre giftiga ämnen.

Å andra sidan har många dödsfall bekräftats fram till början av 2020, vilket indikerar att vaping är den största skyldige. Genom att använda vaping-metoden har vissa användare drabbats av allvarligare lungskador, vilket talar mycket om att säkerheten inte kan garanteras.

Vissa tillverkare påpekar att den verkliga orsaken är modifieringen av vapningsanordningen av användarna, liksom användningen av påfyllningsbara vätskor från den svarta marknaden. Expertråd är att undvika att använda enheter som innehåller THC, samt att modifiera och köpa produkter från okända källor. Du kan köpa dessa på dk.vape.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, Ecigaretter.se och Jooz.se.

Negativa sidor

Kan e-cigaretter verkligen hjälpa människor att sluta traditionellt röka? Vi tror att mycket medicinsk forskning och laboratorieforskning kommer att behövas för att bevisa det. Den forskning som hittills har genomförts kan fortfarande inte ge detaljerad information till användarna, men vad de är säkra på är möjligheten att det kommer att finnas många fall av dubbel användning. Detta innebär att rökare, i ett försök att sluta bli beroende, kommer att börja använda den elektroniska versionen tillsammans med tobaksversionen. Övningen har visat att de hade rätt.

Detta är inte den enda nackdelen. Det finns flera anledningar till att en aerosol inte är bättre än tobaksrök.

Nikotin är också en integrerad del av vapningsanordningar och det är välkänt att det orsakar hög missbruk. Vissa märken utsätter användarna för en ännu högre dos nikotin än vad man tror finns i kompositionen. Med tanke på att allt fler tonåringar börjar använda vaping tidigt är det viktigt att notera den skadliga effekten på deras hjärnor. Detsamma gäller barnets hjärna i magen hos en person som är rökare.

Ångorna som släpps ut under konsumtionen innehåller skadliga kemiska ämnen som är extremt cancerogena, liksom tungmetaller som bly och tenn och flyktiga organiska föreningar. Genom att göra detta riskerar rökare inte bara sin organism utan också organismen för alla personer i deras miljö. Men ejuice som dessa Cookie Crush, Cookie King, Cryo, Dinner Lady, Drool, Fantasi, Fizzy Ejuice, Fizzy pop, Fog Clown och I VG Ejuice, är faktiskt helt okey för miljön. Dem skadar inte naturen som en vanlig cigarett gör.

Hjärtat och lungorna äventyras


När du konsumerar cigaretter på lång sikt kan du inte förvänta dig att undvika de hälsokonsekvenser som garanteras i en stor andel av fallen. Förutom att vara beroendeframkallande, som nämnts tidigare, kännetecknas det också av en mycket hög grad av toxicitet. Detta ämne påverkar ytterligare ökningen av blodtrycket och ökningen av adrenalin, vilket innebär en högre hjärtfrekvens. Denna process ökar risken för hjärtinfarkt.

För att inte tala om de negativa effekterna på lungorna som är uppenbara. I det mildaste fallet kommer det att orsaka en mindre skada och i värsta fall död på grund av cancer. De senaste forskningsdata visar tydligt sambandet mellan nikotin och astma och andra lungsjukdomar, liksom hjärt-kärlsjukdomar.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.